Så är det officiellt igång då

Publicerad: 26/08 11:46

Elvis lever, har setts utanför en pub i Tallinn.

Och Jesus kommer när korna flyger.

Nu har någon gök laddat upp en filmsnutt som visar att Michael Jackson fejkat sin egen död. Titta här.

I och för sig hmmm låt se nu hur kommer jag undan med detta nej det gör jag ju inte, HUR SOM HELST, skulle det vara en såndär briljant karriärmove av Jacko och dessutom helt i klack med hans tidigare förehavanden.

Nej. Nejnej. Ridå.

It’s a long way to the Evitskog

Publicerad: 21/08 09:34

Rock på finlandssvenska. Näe du, det finns inte något sånt. Finns det? Och vad är det i så fall. Är det rock som lagas av finlandssvenskar men på engelska, finska eller vad som helst för språk men sällan sällan på finlandssvenska?

Börja med att läsa den här numera klassiska paleolinska artikeln om whatever happened to finlandssvensk rock? Ring sedan inte. Skriv.

Dålig smak är aldrig ute

Publicerad: 12/08 09:29

The Handsome BeastsBloggen Design Daily har den coola smaken att rangordna världens fulaste skivkonvolut. Det är en hobby som vem som helst kan syssla med. Hemma i skivhyllan finns garanterat papp som matchar det som räknas upp här.

Somligt är ruskigt fult och man undrar hur de ens kommit på tanken…?

Nästan hundra procent

Publicerad: 11/08 14:01
madonna

Madonna var i stan. Bra för skivaffären också?

Det är länge sedan insändarspalterna fylldes med gnäll från Hagnäs och Sörnäs om hur de svartklädda trollen med sju tums spik genom läppen förstörde den sköna  sommarkvällens lugn och ro. Tuska var ingen pop festival i somliga kretsar, några kilometer bort från festivalområdet i Kajsaniemi. Att festivalpubliken på runt 30.000 personer också var en jädrans bra business för centrums affärer snackades det mycket mindre om.

Tänk då på vilken lysande affär Madonna var för affärslivet. Hon fick närmare 100.000 människor i rörelse. I genomsnitt ett par tre fyra tior på öl, korv och annat som hör till och resten kan ni räkna ut själv.

Madonnas turné sysselsätter 250 personer på heltid och hennes organisation står för scener, dekorationer och allt sånt. Då är det kanske inte så jättekonstigt om hon behåller mer än 95 procent av biljettintäkterna som var 9,3 miljoner euro, som dagens Iltis skriver.

Olyckskorparna fick fel

Publicerad: 07/08 12:40

Det har varit populärt att smacka med tungorna och ha sig inför Helsingfors och Livenations stora Madonnatest. Men prövningen får klart godkänt. Strömmen av flanörer kryddade stan och vädergudarna hörsamma oss. När det händer ska det synas!

Picknickfiltarna bredde ut sig på Busholmen redan vid sextiden, och visst var det köer överallt, men å andra sidan hade alla en fantastisk förmåga att klara upp det med lite respekt: bajamajaköer bildas automatiskt så att det är en kö per två bajamajor och var och en väntar snällt. Själv såg jag inget bråk.

En av konsertbesökarna påpekade att det kanske gick så bra för att Busholmen består av ett stort asfaltsfält utan trappor och andra sådana inslag som kan göra att människor trampar över varann, faller eller på andra sätt slänger in potentiella stridsäpplen. Den stora åldersdiversiteten gjorde säkert också sitt. Det var en konsert för alla.

Arrangörerna ska ha tack för snilleblixten att använda sig av stora ballonger i olika färger med tydliga symboler på: Blå ballonger där det finns vatten, röda kors- ballonger där det finns sjukvård och wc-ballonger där det finns wc.

Värre var det då alla skulle ut. För då skulle alla ut samtidigt. Folk hoppade över alla staket och stod man mitt i massan var det nära till paniken. En liten lättnad innebar det att arrangören höll öltält och dylikt öppet efter konsertens slut. Det gjorde att åtminstone en del stannade och gick senare då massan avtagit.

Ja fan, det gick! Det gick!

Madonna-recensionen finns nu att läsa på www.hbl.fi

Mellanlandning…

Publicerad: 07/08 08:47


GeoTagged, [N60.17884, W24.90026]

I gräsviken har det bildats en ypperlig mellanstation på väg till Madonna. Lydnaden är f.ö. fenomenal – alla verkar promenera och ha på sig bekväma skor som i arrangörens ukas.

Rrrrraaaaah! Cavalera kan

Publicerad: 02/08 16:48

Det här, mina damer och herrar är Max Cavalera in action fotograferad av Foto-Riku . Han är duktig på guran. Dessutom är han en skitbra frontman.

Och riktigt glad blir jag (RTP) för att jag hittat ett ”nytt” band. Ja, faktiskt Cavalera Conspiracy är en ny bekantskap för mig. Mycket angenämt att lite lära känna brassarna.

Mera text & bilder från Ankkarock hittar du här.

Det var en bra dag i går i Korso, arbete och nöjen i hälsosam balans och så fick vi åka taxi hem. Turbojugend var många och dom snälla med oss. Men det tycks fortfarande inte finnas en Turbo Chapter i Eira? Jag får väl grunda en då.

Aijo. The Dogshit Boys som många suderande tyvärr lärt känna genom bandets oändliga turné Åbo Nation-Karis genomförde äntligen spelningen på Faces-festivalen. Enligt rykten (bandet själv) på Ankkarock var det en lyckad tillställning.”Rastafolket diggade”, om vi säger så.

EDIT 8.8: Gitarristen heter ju då Max. Brorsan Igor som jag först skrev är trummis.

Festivalbloggen

RSSFestivalbloggen

Hbl drar fram längs med festivalstigen

 • Lång het sommar.

  Kanske, kanske inte men vi kollar festivalpulsen, för säkerhets skull och på allmänhetens begäran och för att alltid retar det någon.
 • Kalender

  juli 2024
  M T O T F L S
  « aug    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Etiketter

 • Kategorier