It’s a long way to the Evitskog

Publicerad: 21/08 09:34

Rock på finlandssvenska. Näe du, det finns inte något sånt. Finns det? Och vad är det i så fall. Är det rock som lagas av finlandssvenskar men på engelska, finska eller vad som helst för språk men sällan sällan på finlandssvenska?

Börja med att läsa den här numera klassiska paleolinska artikeln om whatever happened to finlandssvensk rock? Ring sedan inte. Skriv.

4 Comments

 1. Kommentar #1 - G: 25/08 16:26

  En ambitiös webbsida om den finlandssvenska rockscenen! http://zxcmusic.net/


 2. Kommentar #2 - Humppe: 25/08 18:32

  Kul att nån har kommit för sig att länka till min webbsida!

  Frågeställningen ovan är väldigt intressant, och en av de stora orsakerna till att jag under det senaste ett och ett halvt året har tragglat mig genom klubbar, pubbar, festivaler och till och med vardagsrum.

  Pale Olin är ju alltid briljant, men artikeln ovan är kanske inte helt up to date, med tanke på att den är skriven 1995. Mycket har hänt sen dess. I dag finns faktiskt en hel del intressant på gång. Det är visserligen synd att Dom Andra ligger på is för tillfället, men man kan bland annat lyfta fram band som Häxjesus, Jakob Böhme, Söder om Söder, Die Zlaskhinx, Kulturmaffian – och min senaste favorit – Jim V och Fasa, som alldeles nyss har släppt en ny skiva.

  Jag sku kanske säga att den stora skillnaden nu är att det inte görs så stor grej av finlandssvenskheten – framför allt är det inte så viktigt med självironin och humorn, som i fallen Viktor Hurmio eller PaleåVille – nu sjunger man helt pokkana och på allvar på finlandssvenska.

  Jag skrev faktiskt en kolumn om ämnet för inte så länge sen, kolla in den här:
  http://zxcmusic.net/kolumner_humppe_01.html


 3. Kommentar #3 - Humppe: 25/08 18:35

  Aijo, och Jim V och Fasa hittar ni här: http://www.myspace.com/jimvochfasa


 4. Kommentar #4 - tommy: 26/08 11:48

  Jag tackar, bugar djupt och hoppas att folk hittar vidare!


RSS feed for comments on this post.